ITAS gaat partnership aan met het IvDM voor duurzaam rijden

FleetRepair en ITAS-Systems starten dienst voor schadelastbeheersing

28-08-2015

Persbericht

FleetRepair start samen met ITAS-Systems een nieuwe dienst voor schadelastbeheersing.

Rijstijl analyse uit Tachograafdata leidt tot lagere kosten FleetRepair start nieuwe dienst voor schadelastbeheersing

FleetRepair, de schadeherstelketen voor bedrijfsauto’s, start in samenwerking met ITAS Systems, expert in onder meer tachograaf analyses, een nieuwe gratis dienst voor schadelastbeheersing bij transporteurs. Met deze dienst gaat ITAS Systems de rijstijl van chauffeurs analyseren met als doel deze te verbeteren om de kans op schades aan de bedrijfsvoertuigen te verminderen.

Aanleiding voor de ontwikkeling van deze dienst is een SWOV rapport over de veiligheidscultuur bij transportbedrijven en schadepreventie. Hieruit blijkt dat transporteurs kosten door schades kunnen terugdringen door o.m. aandacht voor de rijstijl van hun chauffeurs. Daarom heeft FleetRepair deze gratis dienst ontwikkeld om haar klanten te ondersteunen om het aantal schades en ook de kosten hiervan terug te dringen.

De nieuwe dienst is geschikt voor alle bedrijven met een wagenpark (boven 3500 kg GVW) met een analoge of digitale tachograaf. Reden voor een analyse kan zijn dat een chauffeur een schade heeft gereden of bijvoorbeeld een bovenmatig aantal schades veroorzaakt.

De analyse wordt door ITAS Systems uitgevoerd op basis van de geregistreerde data in de tachograaf, zodat geen extra apparatuur nodig is. Beoordeeld worden onder meer het accelereer-gedrag, mate van constante rijsnelheden, en het decelereer -gedrag, ofwel laat men het voertuig uitrollen en of hoe vaak en hoe abrupt wordt geremd. Deze gegevens geven een duidelijk beeld van het rijgedrag van de chauffeur.

De analyse kan worden uitgevoerd over elke gewenste – korte of langere – periode. Na afloop komt ITAS Systems met een rapport dat samen met de leidinggevende in het bedrijf wordt besproken. Hierbij komen verbeterpunten naar voren die kunnen leiden tot een kleinere kans op schades. Andere voordelen van de analyse zijn minder slijtage van de bedrijfsauto o.a. van de banden/remmen, een lager brandstofverbruik en minder CO2 uitstoot.

Fleetrepair
Gebleektendijk 4a
6034 RD
Nederweert-Eind
Tel. 088-4448666
www.fleetrepair.nl

Fleetrepair Logo

Ga terug