ITAS gaat partnership aan met het IvDM voor duurzaam rijden

C1000 wint voor de tweede keer de ITAS Green Award

04-07-2012

Voor de tweede achtereenvolgende keer wint C1000 de ITAS Green Award. De prijs werd vrijdag 29 juni overhandigd door Gerard van den Broek, algemeen directeur van ITAS Systems, aan de heer Henk Pierik, beheerder transport, Supply Chain Development van C1000. De prijsuitreiking vond plaats in het kantoor van Scania aan de Heliumweg 10 te Amersfoort.

C1000 is al jaren succesvol met energiebesparing. Zo ook op het gebied van transport. Al sinds de jaren negentig is C1000 bezig om de uitstoot van CO2 van hun vrachtwagens terug te dringen. Zo zorgt onder andere het analyseren van tachograaf data ervoor, dat C1000 inzicht krijgt in het rijgedrag van de chauffeurs. Naast het stimuleren van chauffeurs om zo milieuvriendelijk mogelijk te rijden worden ook in het wagenpark zelf milieuvriendelijkere opties gebruikt. Zo rijden er vijf lange zware vrachtwagens, vanaf het distributie-centrum in Elst naar de regionale distributiecentra in Nederland. Deze vrachtwagens zijn ruim 25 meter lang en daardoor, hoeven er minder ritten naar de diverse distributiecentra plaats te vinden, wat natuurlijk ten goede komt aan het milieu.

Het wagenpark van C1000 bestaat voor 90% uit vrachtwagens van het merk Scania, waarmee Scania zich hofleverancier mag noemen van C1000. C1000 heeft het gehele wagenpark in reparatie en onderhoud bij Scania Nederland B.V. Een groot voordeel is dat Scania met 40 dealers verspreid over Nederland een uitgebreid landelijk service netwerk heeft. Scania’s zijn ontworpen om zo zuinig en schoon mogelijk te rijden, zodat het brandstofverbruik verminderd en tegelijkertijd de CO2 uitstoot reduceert. Dit alles met bewezen technologie die nu al beschikbaar is.

CO2 (kooldioxide, een ‘broeikasgas’) draagt bij aan het broeikaseffect. Broeikasgassen vormen als het ware een deken om de aarde, waardoor de warmte wordt vastgehouden. Hoe dikker die deken, hoe sneller de aarde opwarmt. Poolkappen smelten sneller, de zeespiegel stijgt en woestijnen worden droger. Al met al verandert het klimaat op aarde. Overstromingen in het ene gebied, extreme droogte en mislukte oogsten elders. De noodzaak voor duurzame oplossingen in onze maatschappij zijn evident.

Door gebruik te maken van ITAS tachografen analyses, is de CO2-uitstoot gedurende meer dan 20 jaar elke dag verminderd, door onder andere een verbeterde logistiek. De vrachtwagens van C1000 hebben inmiddels een zeer efficiënte beladingsgraad. Door gebruik te maken van ITAS analyses heeft C1000 de afgelopen jaren 9486 ton minder CO2 uitgestoten in de atmosfeer. Reden voor ITAS Systems BV voor toekenning, voor de tweede achtereenvolgende keer van de ITAS Green Award aan C1000.

De ITAS Green Award is een jaarlijks initiatief van ITAS Systems. ITAS Systems ontwikkelt al meer dan 30 jaar intelligente informatie voorzieningen die logistiek Nederland helpt om kosten en milieu te sparen.

Nadere inlichtingen:
ITAS Systems B.V.
T: +31 (0)6 53 49 87 13
W: http://www.itas-systems.nl/

Ga terug