ITAS gaat partnership aan met het IvDM voor duurzaam rijden

Green Award 2010

30-10-2011

De eerste ITAS Green Award is uitgereikt aan Schuitema NV, eigenaar van de C1000 supermarktketen. Schuitema ontving deze nieuwe logistieke prijs op grond van zijn inspanningen om de CO2 footprint van zijn bevoorrading afgelopen jaar te verkleinen.

Jaap de Hoop, hoofd supply chain bij Schuitema ontving de prijs uit handen van de initiatiefnemer van de ITAS Green Award, directeur Gerard van den Broek van ITAS-Systems uit Heeze. Dat gebeurde in het bijzijn van een groot aantal mede eigenvervoerders tijdens een praktijk netwerkbijeenkomst van de EVO. De ruim 370 C1000 winkels van Schuitema krijgen hun voorraden dagelijks twee keer per dag aangeleverd. Dat gebeurt vanuit vijf distributiecentra en met een vloot van 150 trucks. Het bedrijf rijdt jaarlijks ongeveer 20 miljoen kilometers. Het is al sinds de jaren negentig bezig met het optimaliseren van zijn routes. De laatste 10 jaar is daarbij steeds meer aandacht voor klimaat en milieu.

Tachograafanalyse
Als basis voor de verbeteringen dienen de gegevens die Schuitema verkrijgt aan de hand van het ITAS tachograaf analyseprogramma van ITAS-Systems. “Aanvankelijk ging het ons bij het verbeteren van de beladingsgraad. Voornamelijk door het terugdringen van het aantal kilometers. Inmiddels is dat ook van eminent belang voor ons imago,” aldus De Hoop tijdens de uitreiking. “Onze klanten worden steeds veeleisender. Dat gaat verder dan een ruime sortering aan biologische producten. Ook de roep om klimaat verantwoord vervoer wordt steeds duidelijker. Dat krijgt bij ons steeds meer prioriteit. Natuurlijk wordt het wel elk jaar moeilijker om je zelf nog weer verder te verbeteren. Daarom zijn we heel blij dat het ons in 2009 gelukt is de CO2 uitstoot van ons wagenpark opnieuw met bijna 9.000 ton terug te dringen. Dat we daarvoor nu de ITAS Green Award ontvangen, zien we als een aanmoediging om er voor de komende jaren nog een schepje bovenop te doen.”

Nieuwe Award
De ITAS Green Award werd dit jaar door ITAS-Systems in het leven geroepen. De bedoeling is om op een positieve manier nog meer nadruk te leggen op de noodzaak tot het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen als CO2. ITAS-Systems is al 30 jaar lang expert op het gebied van tachograaf data-analyse. Deze zogenaamde ITAS gegevens worden door talloze transportbedrijven niet alleen gebruikt om hun prestaties over de weg te optimaliseren. De expertise van ITAS-Systems is zo groot dat het bedrijf ook vaak wordt ingeschakeld bij geschillen en rechtszaken. Verder dient ITAS-Systems als kenniscentrum voor veel overheidsdiensten als politie en RDW, importeurs, verzekeringsmaatschappijen en schade- en expertisebureaus.

Ga terug